Doručak je za školarce najvažniji obrok u danu, a škole su mjesto gdje se svaki dan poslužuje doručak. Uoči Svjetskog dana hrane obilježava se nacionalni Tjedan školskog doručka koji je pokrenut 2020. godine u sklopu projekta Živjeti zdravo s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
Učenici 2.a i 2.b razreda odlučili su pripremiti zdravi obrok u suradnji s mamom Teutom Mihalić koja je radosno prihvatila suradnju i izazov pripreme doručka s drugašima. Uz odabrane namirnice koje su učenici donijeli u školu i recepte mame Teute, vrijedne ruke učenika pripremile su namaz od slanutka, lebanonsku salatu i salatu od jabuka i prokulica. Posao pripremanja hrane prihvaćen je s veseljem. Učenici su spremno čistili slanutak, nar, češnjak, papriku i luk, gulili jabuke, cijedili limun, rezali masline, jabuke, luk, papriku i peršin. Namaz i salate ubrzo su bili gotovi i spremni za doručak. Nakon doručka mama Teuta učenike je počastila zdravim kolačima koje je pripremila kod kuće.
Ovim zanimljivim izazovima i zabavnim aktivnostima, učenike drugih razreda podsjetili smo na važnost očuvanja zdravlja i stvaranja pravilnih prehrambenih navika od rane dobi.
Andreja Jošić i Saša Sokoll